Cuticle Oil (λάδι νυχιών & επωνυχίων)

Ας δούμε τη σημασία της φροντίδας των νυχιών και των επωνυχίων μέσα από μία φυτική φόρμουλα της Anemoesa!

Τι είναι όμως τα επωνύχια και γιατί απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα;

Τα επωνύχια είναι στην ουσία, η επιδερμίδα που βρίσκεται κάτω από τα νύχια, στο τμήμα του δακτύλου, όπου τα νύχια συναντούν το δέρμα.

Αυτή η περιοχή συνήθως είναι πιο λεπτή και πιο ευαίσθητη σε σύγκριση με το υπόλοιπο δέρμα των δακτύλων.

Η φροντίδα των επωνυχίων είναι εξίσου σημαντική με τη φροντίδα των νυχιών και πρέπει να περιλαμβάνει την ενυδάτωση, την προστασία από την ξηρότητα και την απομάκρυνση των κερατινικών αποθέσεων.

Ας γνωρίσουμε όμως πρώτα τα νύχια και κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά τους.

Τα νύχια είναι οι σκληρές, προστατευτικές δομές, που βρίσκονται στο τέλος των δακτύλων των χεριών και των ποδιών.

Αποτελούνται από κερατίνη, μια πρωτεΐνη που αποτελείται από το ίδιο υλικό με το δέρμα και τα μαλλιά μας και τα νύχια παίζουν σημαντικό ρόλο στην προστασία των άκρων των δακτύλων και στην εκτέλεση διαφόρων λειτουργιών, όπως η λαβή αντικειμένων ή η υποστήριξη του δακτύλου κατά την πληκτρολόγηση.

Επίσης, τα νύχια μπορούν να λειτουργήσουν ως ένδειξη της γενικής μας υγείας και διατροφής.

Η φροντίδα των νυχιών περιλαμβάνει την καθαριότητα, την τακτική κοπή και τον ενυδατικό χειρισμό, όπως και τη χρήση προϊόντων που βοηθούν στην υγιή ανάπτυξη και στην ενίσχυσή τους.

Το λάδι νυχιών και επωνυχίων της Anemoesa, περιέχει σταφυλέλαιο, αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου, αιθέριο έλαιο σανδαλόξυλου και άρωμα σανταλόξυλο – τα καλύτερα φυσικά συστατικά για τη φροντίδα των νυχιών!

Αυτά τα φυσικά συστατικά προάγουν την ενυδάτωση, την ανάπλαση και αντιμετωπίζουν τη μυκητίαση και το νύχι του αθλητή, κάνοντας τα νύχια σας να λάμπουν!

Πιο συγκεκριμένα ας εισχωρήσουμε στα άδυτα του εργαστηρίου και των συστατικών:

Το αιθέριο έλαιο τεϊόδενδρου, γνωστό και ως tea tree oil, έχει αντιμικροβιακές, αντιμυκητιασικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και δεκαετίες στην ιατρική και την καλλυντική βιομηχανία για διάφορους σκοπούς με τις βασικές του ιδιότητες, όπως η αντιμικροβιακή δράση που μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση βακτηριδίων και μικροοργανισμών, που μπορεί να προκαλέσουν διάφορα επιδερμικα προβλήματα.

Η αντιφλεγμονώδης δράση που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των φλεγμονώδων διαδικασιών στο δέρμα, μειώνοντας τον ερεθισμό και τον κνησμό.

Η αντιμυκητιακή δράση του, εείναι γνωστή επίσης για την αντιμετώπιση μυκητιασικών λοιμώξεων του δέρματος, όπως η κνίδωση των νυχιών και ο ποδόσφαιρος.

Τι είναι όμως ο ποδόσφαιρος;

Ο ποδόσφαιρος είναι μια μυκητιασική λοίμωξη των νυχιών και των ποδιών, που ονομάζεται επίσης ονυχομυκόζη.

Ο ποδόσφαιρος μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα και κνησμό, και συχνά προκαλεί την αποδόρυξη και την απώλεια της υγείας των νυχιών.

Η αντιμετώπιση του ποδόσφαιρου συνήθως περιλαμβάνει τη χρήση αντιμυκητιακών κρεμών ή λοσιόν και την τήρηση καλών πρακτικών υγιεινής, όπως την καθαριότητα και την αποφυγή της υγρασίας στα πόδια.

Το αιθέριο έλαιο σανδαλόξυλου είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες στην περιποίηση του δέρματος και την ψυχική ευεξία.

Μερικά από τα οφέλη του περιλαμβάνουν την ενυδάτωση του δέρματος, που τη χρειαζόμαστε στην περίπτωσή μας.

Το αιθέριο έλαιο σανδαλόξυλου είναι γνωστό για την ικανότητά του να ενυδατώνει το δέρμα, κάνοντάς το απαλό και ευέλικτο.

Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση φλεγμονών στο δέρμα, όπως ερεθισμούς και κοκκινίλες.

Η αντιβακτηριακή δράση του και οι ιδιότητες που πηγάζουν από αυτήν γενικότερα μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση βακτηριδίων που προκαλούν πολλά δερματικά προβλήματα.

Το άρωμα του σανδαλόξυλου έχει γνωστές καταπραϋντικές και χαλαρωτικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του στρες και την προώθηση της ψυχικής ευεξίας.

Τέλος το σταφυλέλαιο είναι ένα ελαφρύ και μη λιπαρό έλαιο, ιδανικό για ενυδάτωση χωρίς να αφήνει ίχνος λιπαρότητας, φυσικά στη συγκεκριμένη φόρμουλα ενισχύει με τις ιδιότητες του το αποτέλεσμα αλλά ως τελικό προϊόν η υφή του είναι αρκετά πλούσια γιατί θέλουμε χρόνο να εισχωρήσει στο νύχι και στο δέρμα ώστε να πάρουμε όλες τις συνολικές ευεργετικές του ιδιότητες.

Το σταφυλέλαιο ακόμα έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν στη προστασία του δέρματος από τις ελεύθερες ρίζες και τις βλάβες που προκαλούνται από το περιβάλλον, έχει καταπραϋντικές ιδιότητες για το ερεθισμένο και φλεγμονώδες δέρμα και γενικά είναι ένα ευέλικτο και πολύπλευρο φυτικό έλαιο, που είναι δημοφιλές στην καλλυντική βιομηχανία λόγω των ευεργετικών του ιδιοτήτων.

“Απλώστε αυτό το λάδι σε καθαρά νύχια και επωνυχία και αφήστε το να δράσει για υγιή και λαμπερά νύχια!

#ΦροντίδαΝυχιών #ΦυσικήΟμορφιά #TikTokBeauty”

@anemoesa_lab

13,90 € Ι Φροντίδα νυχιών & επωνυχίων Ι Λάδι νυχιών Ι #ΦροντίδαΝυχιών #ΦυσικήΟμορφιά #tiktok #nails #επωνύχια #νύχια #anemoesacom #naturalcosmetics #anemoesalab #ανάπλαση #ενυδάτωση #privatelabel @Alexandros_Leo

♬ vlog, chill out, calm daily life(1370843) – SUNNY HOOD STUDIO

 

elGreek