Μπορεί τα αγαπημένα σας καλλυντικά να στοχεύουν στις ανάγκες της επιδερμίδας σας, γνωρίζετε όμως ποια είναι η σωστή ποσότητα που πρέπει να χρησιμοποιείτε από το καθένα; Ο σωστός τρόπος εφαρμογής σε συνδυασμό με τη σωστή ποσότητα του προϊόντος θα φέρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στο δέρμα σας, αφήνοντάς το υγιές και λαμπερό.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ποια είναι η σωστή ποσότητα και εφαρμογή για κάθε ένα από αυτά.

Καθαριστικό προσώπου

Αν το καθαριστικό προσώπου σας είναι αφρός, τότε ένα πάτημα της αντλίας είναι αρκετό για τον καθαρισμό της επιδερμίδας σας. Για τα υπόλοιπα καθαριστικά που είναι σε μορφή balm, γαλακτώματος ή τζελ χρησιμοποιείστε ποσότητα ίση με το μέγεθος ενός μούρου.

Σε βρεγμένη επιδερμίδα τοποθετείστε το προϊόν καθαρισμού με κυκλικές κινήσεις, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών (εκτός κι αν το προϊόν είναι κατάλληλο και για τα μάτια) και στη συνέχεια ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

Χρησιμοποιώντας μεγαλύτερη ποσότητα από αυτήν που πρέπει, μπορεί να δημιουργηθεί ερεθισμός στο δέρμα σας και η επιδερμίδα σας να μείνει ξηρή. Αντίθετα, αν χρησιμοποιήσετε λιγότερη ποσότητα δεν θα έχουν απομακρυνθούν επαρκώς οι ρύποι και το μακιγιάζ.

Ενυδατική κρέμα προσώπου

Χρησιμοποιήστε μία ενυδατική κρέμα που να ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σας. Η ιδανική ποσότητα είναι ίση με το μέγεθος ενός αμυγδάλου.

Απλώστε την ενυδατική κρέμα προσώπου σε στεγνή επιδερμίδα με απαλές κυκλικές κινήσεις. Εάν χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερη ποσότητα από αυτήν που απαιτείται, η επιδερμίδα σας θα απορροφήσει ό,τι μπορεί και η υπόλοιπη θα μείνει στην επιφάνειά της. Σε περίπτωση, λοιπόν, που έχετε λιπαρή επιδερμίδα θα δημιουργήσετε το τέλειο περιβάλλον για να εμφανιστούν σπυράκια. Μην ξεχνάτε να απλώσετε την κρέμα και στην περιοχή του λαιμού.

Ορός προσώπου

Η ιδανική ποσότητα του ορού προσώπου είναι όσο το μέγεθος ενός μπιζελιού ή 2-3 σταγόνες.

Οι οροί είναι συμπυκνωμένοι και ενισχυμένοι με ενεργά συστατικά, οπότε μια μικρή ποσότητα είναι ιδανική. Εφαρμόστε ταμποναριστά και απλώστε στο πρόσωπο με ελαφρύ μασάζ. Χρησιμοποιώντας λιγότερη ποσότητα από αυτήν που συστήνεται, δεν θα δείτε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ενώ η μεγαλύτερη ποσότητα μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας.

Κρέμα ματιών

Λόγω της ευαισθησίας που υπάρχει στην περιοχή γύρω από τα μάτια, η ιδανική ποσότητα είναι ίση με το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού.

Αν χρησιμοποιήσετε κάποια ενυδατική κρέμα όπως η Regenerating eye cream της Anemoesa, που έχει πλούσια σύνθεση, εφαρμόστε μικρότερη ποσότητα από ό,τι στις συνήθεις κρέμες, καθώς η σύνθεσή της είναι πιο πλούσια.

Αντηλιακή κρέμα

Η κατάλληλη ποσότητα για να καλύψει το πρόσωπό σας είναι ίση με το μέγεθος ενός σταφυλιού. Μην ξεχνάτε να βάζετε αντηλιακή κρέμα όλους τους μήνες του χρόνου και να την εφαρμόζετε και στην περιοχή του λαιμού.

Μάσκα προσώπου ή προϊόν απολέπισης

Για τα προϊόντα απολέπισης δεν χρειάζεστε ποσότητα μεγαλύτερη από το μέγεθος ενός βατόμουρου. Ένα λεπτό στρώμα του προϊόντος είναι αρκετό για την επιδερμίδα σας. Η συχνότητα χρήσης τους δεν πρέπει να ξεπερνά τις δύο φορές την εβδομάδα, καθώς η πιο συχνή χρήση τους θα αφήσει το δέρμα σας ξηρό και αφυδατωμένο. Απλώστε σε όλο το πρόσωπο κάνοντας μασάζ και όταν απορροφηθούν τα ενεργά συστατικά, ξεπλένετε με άφθονο νερό.

Κρέμα χεριών

Η σωστή δόση για την κρέμα χεριών διαφοροποιείται κατά τη διάρκεια της μέρας. Η ιδανική ποσότητα είναι στο μέγεθος 3-4 στραγαλιών. Το πρωί, υπάρχει ανάγκη για μια μεγάλη ποσότητα προϊόντος με αντηλιακό δείκτη. Το βράδυ αντιθέτως, χρειάζεται μικρότερη ποσότητα, προς αποφυγή λιπαρότητας, κάνοντας απαλό μασάζ.

Conditioner μαλλιών

Μια σημαντική λεπτομέρεια που δεν λαμβάνουμε υπόψιν είναι πως το conditioner εφαρμόζεται στα σημεία της τρίχας που έχουν περισσότερο ανάγκη από ενυδάτωση. Δηλαδή δεν χρησιμοποιούμε το προϊόν σε όλο το μήκος των μαλλιών, αλλά από τη μέση της τρίχας και ειδικότερα στις άκρες. Η ιδανική ποσότητα είναι ίση με το μέγεθος 2-3 φουντουκιών.

Κρέμα σώματος

Η ιδανική ποσότητα για την κρέμα σώματος είναι ίση με το μέγεθος ενός καρυδιού για κάθε πλευρά του σώματος. Το πρώτο καρύδι, αφορά την δεξιά πλευρά του σώματος, το δεύτερο καρύδι την αριστερή πλευρά του σώματος, ενώ το τρίτο καρύδι είναι για ενυδάτωση των χεριών και της πλάτης, κάνοντας απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις.

elGreek