Είναι γεγονός, το εργαστήριό μας δημιούργησε το πρώτο άρωμα χωρίς αλκοόλ.

Υπάρχουν πολλές κατηγορίες αρωμάτων που διαμορφώνονται από την ένταση, τη διάρκεια ζωής και το ποσοστό σε αρωματικά έλαια.

Με σειρά προτεραιότητας θα αναφέρουμε τις κατηγορίες ακολούθως και βάσει αυτών θα “τολμήσουμε” να κατηγοριοποιηθούμε περιγράφοντας τα αρώματά μας.

Το Parfum ή Extrait de Parfum έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αρωματικά έλαια με διάρκεια ζωής 6-8 ωρών.

Αμέσως ακολουθούν τα Eaude Parfum με μικρότερη περιεκτικότητα σε αρωματικά έλαια και διάρκεια ζωής 4-5 ώρες.

Τα Eaude Toilette είναι η επόμενη κατηγορία με ακόμα μικρότερη περιεκτικότητα σε αρωματικά έλαια και με διάρκεια ζωής να κυμαίνεται μεταξύ 2-3 ώρες.

Τα αρώματα που ανήκουν στη αμέσως επόμενη κατηγορία Eaude Cologne έχουν ακόμα λιγότερη περιεκτικότητα σε αρωματικά έλαια και μέγιστη διάρκεια ζωής 2 ωρών.

Τέλος τα Eau Fraiche έχουν τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αρωματικές ύλες και μέγιστη διάρκεια 1 ώρας.

 

Τα δικά μας αρώματα, που συγκεκριμένα αρχίζουμε με δύο αντρικά και δύο γυναικεία, έχουν τις εξής ιδιαιτερότητες:

  1. Μηδενικό ποσοστό αλκοόλης, που σημαίνει πως δεν ξηραίνουν την επιδερμίδα και μπορούν να εφαρμοστούν και από άτομα με δερματικές ευαισθησίες.
  2. Τα αρωματικά έλαια είναι εκλεκτής ποιότητας και αυτός είναι και ένας λόγος που παρότι το ποσοστό δεν ξεπερνά το 6% η διάρκεια ζωής τους είναι κατά μέσο όρο 12 ώρες.
  3. Είναι απόλυτα διαυγή και δεν λεκιάζουν τα ρούχα.

Ως εκ τούτου θα μπορούσαμε να “αυτο-κατηγοριοποιηθούμε” ως Natural Parfums.

Τομέας έρευνας και ανάπτυξης καλλυντικών.

Συμβουλές:

Πως να επιλέξουμε το σωστό άρωμα για εμάς;

Το άρωμά μας είναι η προσωπικότητά μας, είναι η υπογραφή μας που πρέπει να εκφράζει ποιοι είμαστε.

Το άρωμα πρέπει να δοκιμάζεται ψεκάζοντάς το απευθείας στο δέρμα μας και όχι σε κάρτες δοκιμών ή καπάκια αρωμάτων και ο λόγος είναι επειδή η χημεία του σώματός μας έχει μείζονα επίδραση και ως εκ τούτου το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που μυρίσατε σε μία κάρτα δοκιμής.

Πώς το άρωμα επηρεάζει τη διάθεσή μας;

Το άρωμα μπορεί να επηρεάσει και ενδεχομένως να αλλάξει τη διάθεσή μας. Μπορεί να βελτιώσει τη συμπεριφορά μας, να ενισχύσει τη διάθεσή μας και τη γενικότερη ευεξία που νιώθουμε. Η γνωστή σε πολλούς πλέον αρωματοθεραπεία έχει εξελιχθεί τόσο που δίνει λύσεις σε πολλά καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όπως πονοκέφαλο, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, αϋπνία και άλλα.

Μερικά αρώματα έχει παρατηρηθεί πως μπορεί να λειτουργήσουν και αφροδισιακά, ο λόγος είναι πως κάποιες νότες τους δύναται να προσελκύσουν τον/την σύντροφό μας ή να ανεβάσουν τη λίμπιντό μας. Αποφεύγεται τα φρουτώδη αρώματα διότι μπορεί να φανούν λιγότερο ωφέλιμα.

Συνθήκες περιβάλλοντος και αρώματα

Οι θερμοκρασίες παίζουν μεγάλο ρόλο στον τρόπο που γίνεται αντιληπτό ένα άρωμα.

Ο ζεστός αέρας ζητά φρέσκα, καθαρά και εσπεροειδή αρώματα. Οι χαμηλές θερμοκρασίες ζητούν πιο λεπτές ανατολικές και γλυκές γεύσεις για να εκφραστούν.

Πως φοράμε το άρωμα για μεγαλύτερη διάρκεια

Στην περίπτωση αρώματος συνιστάται να το ψεκάσετε πίσω από τους λοβούς του αυτιού σας – αυτή η περιοχή είναι ένα παλμικό σημείο, ένα θερμότερο μέρος του σώματός σας που θα ενισχύσει το άρωμα. Άλλοι δείκτες παλμού στο σώμα σας είναι μέσα στους αγκώνες και πίσω από τα γόνατά σας. Τα αρώματα κλειδώνονται και στις ίνες, τα μαλλιά σας θα κρατήσουν το άρωμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορείτε επίσης να ψεκάσετε λίγο στα ρούχα σας, ειδικά τα ρούχα από φυσικές ίνες και γούνες.

elGreek