Η Ανεμόεσσα

Φυσικά….μπορείς!

Είμαστε μία ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι αποφασίσαμε το 2016 σε δύσκολους καιρούς να δημιουργήσουμε 100% φυσικά προϊόντα περιποίησης από αγνά υλικά με πλούσιες ιδιότητες το κάθε ένα. Πιστεύοντας στην ευεργετική ιδιότητα του ελαιολάδου στην επιδερμίδα, σε συνδυασμό με το εξαιρετικής ποιότητας μελισσοκέρι και τα βότανα της ελληνικής γης, δημιουργήσαμε τη σειρά φυσικών καλλυντικών με το όνομα «Ανεμόεσσα». Θέλουμε προϊόντα φυσικά, κοντά στην ελληνική γη, με πλούσιες ιδιότητες και αποτελέσματα τόσο στο πρόσωπο, όσο και στο σώμα. Προϊόντα που να αφορούν από μικρά παιδιά μέχρι βαθιά ηλικιωμένους ανθρώπους. Η φύση και η ελληνική γη μας χαρίζουν απλόχερα μοναδικά προϊόντα, υψηλής αξίας και ποιότητας, καθώς και συστατικά με πολύτιμες ιδιότητες. Εμείς ερχόμαστε και εκσυγχρονίζοντας τις συνταγές που μεταφέρθηκαν στον χρόνο από γιαγιά σε κόρη και εγγονή, με σεβασμό και εμπειρία,  τα παντρεύουμε, τα συνδυάζουμε και προσπαθούμε το αποτέλεσμά τους να είναι φυσικό, χωρίς χημικά συντηρητικά και πρόσθετα. Σήμερα παράγουμε χειροποίητα σαπούνια με ελαιόλαδο, φυσικά καλλυντικά με μελισσοκέρι, μάσκες προσώπου, 100% φυσικές κρέμες, lotion bars, bath bombs, σαπούνια γλυκερίνης εμπλουτισμένα με γάλα γαϊδούρας, αρωματικά αυτοκινήτου, αρώματα για χρώματα τοίχων, σαπουνόμαζες μαζί με καλούπι σιλικόνης για να φτιάξεις το δικό σου σαπούνι και πολλά ακόμη χειροποίητα προϊόντα..

Ποιοι είμαστε

H «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΕΜΟΕΣΣΑ» (ΑΜΚΕ Δ01082), με έδρα τον Δήμο Καλαμαριάς του Νομού Θεσσαλονίκης, αποτελεί μη κερδοσκοπική συνεταιριστική επιχείρηση συλλογικού και παραγωγικού σκοπού που ιδρύθηκε τον Μάιο του 2016 και λειτουργεί στο πλαίσιο του Ν.4019/2011 για την Κοινωνική Οικονομία.

Σκοπός μας είναι η επιδίωξη τοπικού και συλλογικού οφέλους καθώς και η εξυπηρέτηση γενικότερων κοινωνικών συμφερόντων. Επιδίωξή μας είναι επίσης η αξιοποίηση τοπικών προϊόντων και η διατήρηση παραδοσιακών δραστηριοτήτων μέσα από την παραγωγή προϊόντων, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη μέσω της προώθησης της απασχόλησης και της ενδυνάμωσης της κοινωνικής συνοχής.

Η Ανεμόεσσα ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.  εκμεταλλευόμενη τις γνώσεις και εμπειρίες των προγόνων μας εκσυγχρόνισε τις συνταγές που μεταφέρθηκαν στο χρόνο από γιαγιά σε κόρη και εγγονή.  Δημιουργήσαμε μια σειρά από προϊόντα με βάση το ελαιόλαδο, τα προϊόντα της μέλισσας, τα βότανα της ελληνικής γης και τα αιθέρια έλαια για την ανακούφιση προβλημάτων υγείας κυρίως στο δέρμα και τα μαλλιά. Σήμερα παράγουμε χειροποίητα σαπούνια με ελαιόλαδο, αιθέρια έλαια και βότανα, κηραλοιφές με μελισσοκέρι, ελαιόλαδο και βότανα και σαπούνια γλυκερίνης με αιθέρια έλαια βοτάνων.

Εξέλιξη

Η Ανεμόεσσα ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. συνεχώς πειραματίζεται με νέες δημιουργίες προϊόντων και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δημιουργήσει μια νέα σειρά προϊόντων περιποίησης σώματος και σαπούνια γενικής οικιακής χρήσης.

Το κέρδος της, που προκύπτει από δράσεις που υλοποιεί, δεν διανέμεται στα μέλη της και διατίθεται ετησίως ως εξής, σύμφωνα με τη νομοθεσία:

5% για σχηματισμό αποθεματικού.

Έως 35% διανέμεται στους εργαζόμενους ως κίνητρο παραγωγικότητας.

Το υπόλοιπο (τουλάχιστον 60%) διατίθεται για τις δραστηριότητες της επιχείρησης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

 

Στόχοι:

 

α) η προαγωγή της κοινωνικής ωφέλειας μέσω της παραγωγής αγαθών ή της παροχής υπηρεσιών συλλογικού και κοινωνικού χαρακτήρα,

β) η πρόταξη του άτομου και της εργασίας έναντι του κεφαλαίου,

γ) η χρησιμοποίηση των κερδών του για την ανάπτυξη της απασχόλησης και τη διεύρυνση των εργασιών του,

δ) η προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης.

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Ανεμόεσσα
Χατζηπαναγιωτίδη 23-25,
Καλαμαριά
ΤΚ 55132 – Θεσσαλονίκη
Tel: +302313-252040